El Mestre sense orelles

23 set.

En un petit poble, envoltat de muntanyes hi havia una escola molt petita, però molt bonica, el Vedruna de la Vall d’Àrreu. En aquesta escola hi havia un mestre molt trempat, però que no tenia orelles!

A la classe, el mestre Pepet, que així es deia el mestre, explicava molt i molt bé… Però els nens i nenes, que eren molt trapelles, aprofitaven que el mestre Pepet no els podia sentir i xerraven, cantaven i cridaven…

Quan el senyor Pepet preguntava als alumnes si havien entès la lliçó, tots feien que sí amb el cap.

Un dia, el senyor Pepet, que ja s’adonava que els seus alumnes no estaven atents, els va demanar que fessin una redacció explicant què volia dir ESCOLTAR. A més, els va recalcar que ho expliquessin molt bé, ja que ell no tenia orelles i no havia pogut escoltar mai, i volia saber com era poder-ho fer.

Tots els nens que sabien què volia dir escoltar, no podien explicar-ho perquè ells no ho havien fet gaire a classe i per això ara no sabien ni llegir ni escriure. Els nens i nenes van quedar ben parats, amb el paper en blanc… No sabien ni posar la data!

Tots els nens i nenes van entendre la lliçó que els hi havia ensenyat el senyor Pepet i des d’aquell dia van estar molt atents i escoltant les grans explicacions que els feia el seu mestre tant especial, i fins i tot feien unes redaccions precioses explicant detalladament tots els sorolls i sensacions que produïen i el senyor Pepet va passar de no tenir orelles a tenir-ne cinquanta, totes les dels seus alumnes…

Joan Ferrer i Jofre

Vedruna de Palafrugell 06-07

Anuncis

2 Respostes to “El Mestre sense orelles”

  1. Daniela 25 Setembre 2011 a 15:56 #

    Joan aquest conte ha sigut molt guay jo si xerrut molt me passara igual que aixins intentare de no parlar tant

  2. ivangonzalezgonzalez09 1 Octubre 2011 a 12:47 #

    Hola sóc l’Iván de 5éB, es molt guay el blog!!!!Adeu

Deixa un comentari. Sigueu curosos i respectuosos. Procureu escriure sense faltes i comentant el tema de l'entrada. Moltes gràcies!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: