Anem al Cosmocaixa!!!!

11 oct.

El proper dijous 20 d’octubre pujarem al bus direcció al Cosmocaixa. Ja queden ben pocs dies per anar-hi. Allà gaudirem d’una visita guiada per conèixer de més aprop el món dels dinosaures!!

Els dinosaures van dominar la Terra durant més de 160 milions d’anys. El coneixement d’aquests éssers gegantins es desenvolupa a partir de la troballa de les seves restes fòssils. Des dels primers descobriments d’esquelets i ous de dinosaure el 1922, les investigacions paleontològiques a la República Popular de Mongòlia han despertat l’atenció dels experts i del públic arreu del món. Els progressos en les investigacions fetes durant els últims vint anys han permès ampliar-ne el coneixement, i demostrar la seva relació amb els dinosaures de l’Amèrica del Nord. Els dinosaures de l’Àsia Central, tret d’una o dues varietats, estan tots representats al grup de Mongòlia i proporcionen un quadre excel·lent del variat món d’animals terrestres del període cretàcic.

Pel que fa a la varietat d’espècies carnívores del cretàcic, Mongòlia ostenta el primer lloc mundial, ja que gairebé totes les espècies conegudes dels altres continents hi estan presents. A més, hi ha un grup que es troba únicament al desert del Gobi i comprèn gairebé les tres quartes parts de totes les famílies que han classificat els científics.

El gran nombre d’esquelets complets i l’extensa varietat dels fòssils descoberts al desert del Gobi són únics. Fins i tot els esquelets més delicats han estat trobats en molt bon estat de conservació. Probablement els van envestir una sobtada tempesta de sorra que en uns instants els va cobrir completament, fet que va permetre que es conservessin perfectament. El gegantí cementiri de dinosaures descobert a començament dels anys vint en el fantàstic paisatge lunar del desert del Gobi encara es considera un dels llocs paleontològics més famosos del món. L’interès incessant per la paleontologia potser l’hem de relacionar amb l’atenció creixent per la situació ambiental del nostre planeta. La reconeguda gran extinció dels dinosaures, esdevinguda molt abans de l’aparició de l’home, potser ens serveix de recordatori de la fragilitat dels equilibris en la vida de la naturalesa.

CLIQUEU AQUÍ PER VEURE LA CIRCULAR DE L’EXCURSIÓ

Anuncis

Deixa un comentari. Sigueu curosos i respectuosos. Procureu escriure sense faltes i comentant el tema de l'entrada. Moltes gràcies!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: