El Priorat

23 nov.

El Priorat és una comarca d’interior.

És una comarca amb un relleu molt accidentat i sense cap plana. És vorejada de serres força altes, en les qual destaquen les muntanyes de Prades a l’est, i les serres de l’Argentera, de’n Jover i Llaberia al sud. Pel nord el Priorat és tancat per la serra de la Llena.

Serra de Llaberia

El Priorat té una superfície de 498,60 km².

El clima del Priorat és mediterrani amb influència marítima, encara que s’hi observa una lleugera tendència continental.

La capital del Priorat és Falset.

Falset és la capital de comarca

Mapa del Priorat

El Priorat és una comarca que viu bàsicament del camp. La ramaderia hi és molt reduïda –pràcticament inexistent– i l’activitat industrial insignificant.

El 37% de la superfície del Priorat és terra conreada.  L’agricultura de  secà és la més important. Hi  destaquen quatre cultius: la vinya, l’olivera, l’avellaner i l’ametller.

El més estès encara és la vinya amb mes de 7.000 ha, molt menys de les més de 20.000 ha que hi havia al començament de segle.

Fan un vi d’alta qualitat protegit amb Denominació d’Origen Qualificada Priorat.

El Priorat conserva vestigis d’èpoques pretèrites que ens fan viatjar en el temps, entre els més llunyans la fortalesa sarraïna de Siurana. Acosteu-vos al conjunt històric i paisatgístic de Siurana i descobrireu la llegenda de la reina mora Abdelazia. Conegueu també el monestir o priorat cartoixà d’Escaladei, que donà orígen al nom de la comarca.

Siurana

 

Anuncis

Deixa un comentari. Sigueu curosos i respectuosos. Procureu escriure sense faltes i comentant el tema de l'entrada. Moltes gràcies!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: